Η εταιρία

 

 

Η Γεωπονικη Α.Ε.

Στη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών η ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΑΕ πραγματοποίησε σταθερά και πολύ προσεκτικά βήματα έτσι ώστε σήμερα να συγκαταλέγεται στις σοβαρότερες εταιρείες της χώρας μας στον πολύ ευαίσθητο τομέα της διακίνησης πολλαπλασιαστικού υλικού λαχανικών (σπόροι & φυτά). Η μεγάλη γκάμα ειδικών σκευασμάτων θρέψης φυτών, σπόρων και σποροφύτων κηπευτικών καθώς και βελτιωτικών προϊόντων εδάφους, σε συνδυασμό με την ποιότητα των προϊόντων μας, έχει τοποθετήσει τη ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΑΕ σε μία από τις πρώτες επιλογές της αγοράς. Την τελευταία δεκαετία και παρά την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που πέρασε η χώρα μας, η εταιρεία προχώρησε σε νέες επενδύσεις σε εξοπλισμό και σε έμψυχο δυναμικό.

Σήμερα, το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό των 15 γεωπόνων μας, δίνει λύσεις σε πολλά προβλήματα και βοηθά αποτελεσματικά στην προσπάθεια του αγρότη για βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας της παραγωγής του. Οι τεχνικοί μας δοκιμάζουν κάθε χρόνο δεκάδες νέα υβρίδια επιλέγοντας τα καταλληλότερα για τις Ελληνικές συνθήκες. Η ευελιξία μας να συνεργαζόμαστε με πολλούς γενετιστές - παραγωγούς υβριδίων μας δίνει άνεση στην επιλογή των πλέον παραγωγικών και κατάλληλων προϊόντων.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στο Κορωπί Αττικής σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 7.000 τ.μ. στις οποίες περιλαμβάνεται αποθήκη 1.200 τ.μ. και γραφεία με εργαστήριο επεξεργασίας και βελτίωσης σπόρων συνολικής επιφάνειας 500 τ.μ.  Η αποθήκη σπόρων είναι εξοπλισμένη με τα πλέον σύγχρονα συστήματα ψύξης και ελέγχου της υγρασίας ώστε να διασφαλίζονται οι κατά το δυνατόν ιδανικές συνθήκες για τη διατήρηση των σπόρων.  Στον αυστηρό έλεγχο και επιτήρηση των δύο αυτών παραμέτρων οφείλεται η εξαιρετική βλαστικότητα των σπόρων μας για μακρό διάστημα μετά την έξοδό τους από την  αποθήκη και την αποστολή τους στα συνεργαζόμενα με εμάς καταστήματα Γεωργικών Εφοδίων.
Οι εγκαταστάσεις παραγωγής σποροφύτων είναι εξοπλισμένες με τα πλέον σύγχρονα αυτοματοποιημένα συστήματα σποράς, μεταφύτευσης και εμβολιασμού. Στους χώρους αυτούς, τα τελευταία χρόνια, λειτουργεί πρωτοποριακό σύστημα θέρμανσης των φυτών με την χρήση της υπέρυθρης ακτινοβολίας.  Τα αποτελέσματα της εφαρμογής αυτής στην ποιότητα και την ομοιομορφία των παραγόμενων φυτών είναι εντυπωσιακά.
Ο κύριος πειραματικός μας σταθμός βρίσκεται επίσης στο Κορωπί και έχει έκταση 10.000 τ.μ.  Εκεί κάθε χρόνο δοκιμάζονται από τους έμπειρους τεχνικούς μας εκατοντάδες νέα υβρίδια από τα οποία επιλέγονται αυτά που θα περιληφθούν στους καταλόγους μας και θα διατεθούν στην αγορά.  Η επιλογή των καταλλήλων υβριδίων και η εκτίμηση  των αποτελεσμάτων αυτών των πειραματικών εφαρμογών γίνεται από τους γεωπόνους πωλητές μας που δύο τουλάχιστον φορές το χρόνο έρχονται από όλη τη χώρα και ασχολούνται συστηματικά με τη διαδικασία της αξιολόγησης.  Παράλληλα οργανώνουμε δεκάδες πειραματικές εφαρμογές σε όλη την Ελλάδα έτσι ώστε μας δίνεται η δυνατότητα επιλογής των κατάλληλων σπόρων ανάλογα με την περιοχή και την εποχή φύτευσης.
Το πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο τεχνολογίας σπόρων διαθέτει εκτός των άλλων, σύγχρονο εξοπλισμό για τη διαδικασία της ωσμοβελτίωσης (priming) και της επένδυσης σπόρων (Film coating & pellet).

Η Ιστορια μας

^
1997

Έναρξη εταιρίας

Έναρξη της επιχείρησης με κύριο αντικείμενο την εμπορία προϊόντων θρέψης

^
2003

Πολλαπλασιαστικό Υλικό

Εμπορία πολλαπλασιαστικού υλικού με αντιπροσωπία μεγάλων οίκων του εξωτερικού

^
2004

Νέο σύγχρονο φυτώριο 

Δημιουργία σύγχρονου φυτωρίου με θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας

^
2008

Ανάπτυξη τεχνολογίας σπόρων

Ανάπτυξη τεχνολογίας σπόρων και δημιουργία σύγχρονου εργαστηρίου

^
2010

Εισαγωγή στην αγορά των Βαλκανίων

Ανάπτυξη πωλήσεων σε περιοχές των Βαλκανίων

Η ομαδα μας

Η έμπειρη επιστημονική ομάδα των 15 γεωπόνων μας βρίσκεται δίπλα σας με προσαρμοσμένες λύσεις και βιώσιμες προτάσεις βελτίωσης της ποιότητας και της ποσότητας της παραγωγής σας. Οι τεχνικοί μας εξετάζουν και δοκιμάζουν κάθε χρόνο δεκάδες νέα υβρίδια επιλέγοντας τα καταλληλότερα για τις Ελληνικές συνθήκες.